måndag 14 mars 2011

Falsk potatiskaka



4 ägg + 4.5 dl socker vispas

200 gr smält smör
2.5 dl mjölk
6 dl mjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och blanda i smeten tillsammans med resten av ingridienserna. Häll ut på smord bröad långpanna. Grädda i 200° ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Marsankräm:
2 äggulor
2 dl mjölk
1 msk maizena
1 msk socker
1 msk vaniljsocker

Blanda allt utom vaniljsocker i en kastrull och sjud upp till en tjock kräm. Koka dock ej. Häll i vaniljsockret och blanda.

Smörkräm:
200 g margarin
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Rör ihop smörkräm och marsankräm. Bred den över kakan när den har kallnat. Riv mandelmassa grovt över krämen och sikta kakao över kakan. Skär i bitar när den har stelnat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar